Assalamualaikum....

Assalamulaikum dan terima kasih kerana sudi mengujungi laman blog yang tidak seberapanya ini. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi minat dan pengetahuan dalam kalangan peminat batu permata dan cincin. Batu permata dan teras kayu yang dipaparkan adalah asli yang mana kami perolehi dari sumber yang dipercayai dan diyakini keasliannya.Mengenai khasiat/fadilat dan kelebihan sesuatu item kami kongsikan melalui pengalaman mereka pernah menggunakan atau melalui maklumat dan rujukan dari mereka yang ahli dan lebih arif dalam penggunaan teras kayu dan batu permata. Pun begitu jangan kita lupa segala item dan barangan hanya asbab dan ikhtiar sahaja padaNYA jualah yang Maha Mengetahuinya.Tidak salah untuk kita berusaha asalkan diatas landasan yang betul dan tidak berpaling padaNYA.

Jumaat, 11 April 2014

Cincin Delima Burma Asli Kod A055


Cincin PerakAloi Kuku Suasa ditambah lagi dgn lilitan
berlian swiss disekeliling permata menyerlahkan lagi
keindahan batu delima burma asli ini...batu delima yg
jernih dan mempunyai air @ gewang yang manis, sekali
pandang mcm ada air yang bergolek didalamnya...
permata yang molek seperti ni rasenya xperlu cite
panjang bak kata pepatah 'Jauhari jua yang mengenal
manikam'... 


Call @ Sms Untuk Mengetahui Maharnya




Rabu, 9 April 2014

Batu Akik Dasar Laut Kod A01














































Batu akik asli yang mempunyai gabungan warna yang
indah sekali redup & sejuk mata yang mmandangnya
umpama melihat panaroma keindahan laut diwaktu petang..
Sebahagian dari permata adalah lutcahaya & mjadi
nilai tambah kepada keindahan batu akik ini...
Jangan tunggu lama skiranya bminat khuatir xsempat
dh diambil orang...

Antara khasiatnya adalah:

      Penyejuk
      Mengurangkan Stress
      Menstabilkan Aura Tahap Sederhana


Call @ Sms utk mengetahui nilai tebusnya


Isnin, 17 Mac 2014

Batu Akik Badar Perak







































































Permata ini dikatakan baik untuk dijadikan asbab pakaian diri.
Badar perak didalam permata ini seakan hidup dan akan
bbtambah mgikut ksesuaian dengan sipemakainya.




      Mahar RM 160 Tmasuk Pos




Ahad, 16 Mac 2014

Koleksi Sendiri Untuk Dimaharkan



























































Cincin perak kuku suasa dengan permata Akik Dendrite
air kuning in adalah salah 1 koleksi sendiri yg ingin
dimaharkan...masih dlm kondisi yg sgt baik spt dlm
gambar.Akik dendrite dikatakan baik utk menyeimbangkan
gula dalam darah dan bsifat penyejuk.Cincin saiz 22.


    Mahar RM280 Termasuk Pos


Jumaat, 21 Februari 2014

Cincin Fosil Mani Gajah Asli




Cincin mani gajah perak casting bsaiz 25 permata potongan
jantan bsaiz besar ini sedia dimaharkan kpd yg bminat...
Mengenai khasiat & kegunaan mani gajah sila rujuk
posting terdahulu...


                  Mahar RM420 Termasuk Pos

Rabu, 5 Februari 2014

Kristal Kursani Special




















Permata Kristal Kursani yg paling banyak mgandungi besi kursani 
didlmnya yg ada dlm simpanan admin stkat ni...smakin banyak
kandungan kursaninya smakin mantaplah juga auranya insyaallah.
Tentang khasiat & kgunaannya sila rujuk post yg tdahulu.



  Call @ SMS untuk mgetahui Maharnya




Sabtu, 1 Februari 2014

Permata 5 Fosil Kayu
















Permata campuran teras kayu yg biasa kita jumpa dibuat dr campuran
bberapa teras kayu tpilih tp berbeza dgn pmata diatas dimana ia
adalah campuran dr 5 Fosil Kayu yg dicantum dgn kemas sekali
tak nmpk kesan cantumannya... ada beza antara kayu &
Fosil Kayu terutama dr segi auranya..Diperolehi secara istimewa &
sedia dimaharkan pada yg berminat.


                    RM270 
     Mahar RM210 Termasuk Pos



Selasa, 7 Januari 2014

Cincin Akik Lam Jalalah





Lam Jalalah lebih jelas dlm pic yg ni















Cincin steel saiz 23..
Akik Lam Jalalah mpunyai pelbagai khasiat
dan kegunaan antaranya sbagai asbab pdinding diri
yang ampuh dr gangguan mahu pun khianat
sesama makhluk.
Agak sukar jgk utk mdapatkn yg asli jd bhati-hatilah
supaya tidak ttipu..



      Call @ SMS utk mgetahui maharnya

Isnin, 6 Januari 2014

Cincin Permata Delima Asli

cincin delima asli
Cincin PerakAloi dengan Permata Delima Asli yg bertatahkan delima JJ
dikelilingnya ini bersaiz 21.Delima alam sebelah yg diperolehi disuatu
kawasan skitar Gunung Ledang..Satu-satunya spesis delima kenduduk
(nama panggilan sesetengah tempat) yg masih ada dlm simpanan.

Khasiat

1.Penarik & Pemanis diri
2.Pelaris
3.Pendinding
4.Kebal Darurat



              Mahar RM520 Termasuk Pos

                Call @ sms sekiranya berminat

Selamat Tahun Baru 2014




Isnin, 30 Disember 2013

Loket Teras Penunduk Merah Kayu Jadi Batu(fosil)
































Mahar OFFER RM280 mahar asal RM350

Kayu penunduk merah atau nama lain penunduk gajah(very rare item) ini asalnya berwarna merah sedikit kehitaman tetapi oleh kerana kalam kayunya yang telah berubah menjadi batu yang mengambil masa ratusan tahun maka warnanya lebih kepada kehitaman. Diperolehi secara mistik oleh insan istimewa.Dikatakan mempunyai khasiat seperti mana namanya iaitu untuk menundukkan lawan baik manusia atau pun binatang dan di takuti oleh makhlus halus.

                  Mahar mampu milik: RM280

Rabu, 18 Disember 2013

Tasbih Batu Lapiz Lazuli



tasbih batu lapiz lazuli
Tasbih 33 butir
tasbih batu asli 02
Jika diperhati dengan teliti kelihatan bintik besi kuning semulajadi pada permata





































Tasbih dari batu permata asli buat masa ini agak sukar dan jarang-jarang ditemui.
33 biji permata lapiz lazuli asli atau firuz nila membuatkan tasbih ini kelihatan agak
eksklusif dan sedap mata memandang....Oleh kerana permata asli maka ia lebih
selesa,padat dan sejuk bila dipegang.Kepada pemiliknya kelak cuma ada 1 pantang
iaitu pantang lepa(tertinggal/terleka) alamat selamatlah jawabnya...he3..
Selain dibawa berzikir juga sesuai dijadikan koleksi batu permata dalam bentuk
tasbih atau dijadikan hadiah/cenderahati .

               Mahar untuk seutas(last stok):   RM250

Tambahan: Harga Sebiji/sebutir batu lapiz lazuli asli seperti saiz tasbih
                    min RM50 atau lebih
                
                          

Jumaat, 13 Disember 2013

Permata Tahi Bintang Gred 1(Melekat pada magnet)

permata tahi bintang asli09

















permata meteorite03














 Meteorite atau tahi bintang adalah diantara jenis besi yang paling banyak
 kegunaan dan khasiat bagi mereka yang mengetahuinya maka tidak hairanlah
 ianya diburu oleh pengemar atau pengumpul barang mistik walau pun maharnya
 tinggi berikutan kesukaran untuk mendapatkannya.Tahi bintang dikelaskan kepada
 3 kategori iaitu jenis batu, besi dan gabungan batu dan besi.Mengikut kajian 93%
 meteorite yang ada diatas muka bumi ini adalah jenis batu. Meteorite besi dan
 gabungan batu dan besi adalah jenis meteorite yang paling sukar dan jarang-jarang
ditemui juga dikatakan paling banyak khasiat berbanding meteorite jenis batu.
Diantara khasiat tahi bintang dengan izinNYA ialah kekuatan zahir dan batin,
medium pendinding dari gangguan dan sihir tingkat tinggi dan juga dapat mengatasi
kesukaran utk tido.....



                                 Mahar RM 350

         Sebarang pertanyaan sms atau call 0192531535





Isnin, 16 September 2013

Besi Kursani Dwi Saiz



Permata Besi Kursani Kuning ini sedia dimaharkan 
kepada berhajat..


Call @ SMS untuk mengetahui Maharnya



Jumaat, 16 Ogos 2013

Batu Gunung Berapi Hijau

batu gunung berapi













































Nama lain batu lava gunung berapi hijau diatas ialah Rhyolite.
Dari segi khasiat & kegunaannya hampir sama dgn batu gunung
berapi yg lain cuma warnanya saje yg bbeza.Air rendaman batu
ini mujarab bagi mgbati histeria @ gangguan dgn cara diminum
& dsapukan pd kepala & muka. Aura batu ini juga amat tidak
disenangi oleh mereka yg mpunyai saka @ gangguan dlm badan.
Khasiatnya yg lain ialah:

-Pendinding yg ampuh
-Mengubati ganguan
-Meneuralkan aura negatif 
-Penawar(rendam & minum)

Mahar RM150 Sebutir Termasuk Pos



Khamis, 11 Julai 2013

Mani Gajah





mani gajah


mani gajah














Kejernihan & kilauan semulajadi permata
mani gajah ini mnampakan keasliannya...Spt diketahui
ramai khasiatnya iaitu:

      Pengasihan
      Pelaris
      Penarik lawan jenis

               Mahar RM420

***Hadiah spsg ky bujang galak

Ahad, 23 Jun 2013

2 Raw gem stones


Magnetite


























Magnetite juga ada mmanggil ibu besi berani ini sangat
kuat menarik magnet tetapi tidak mnarik logam lain
kkuatan tarikannya hampir sama spt bs kursani & tahi 
bintang gred A maka itu jika dipegang auranya
mgkin mudah utk kita rasakan mgalir ditgn..Tarikan
semulajadinya dikatakan dpt mnarik @mneutralkan aura
negatif tubuh... tarikannya juga dikatakan dapat menyatukan
sementara semua chakra,meridian dan tubuh menghindari rasa
murung,takut, marah dan keterikatan ; menyeimbangkan emosi 
dan dapat menarik hubungan kasih sayang ke dalam hidup
kita selain itu juga ia boleh membantu dalam perawatan tulang, 
rambut, kulit, saluran darah dan serangan penyakit pada daging.

Cempaka Kuning




























Citrine atau batu cempaka kuning spt  dikatakan dpt 
menaikkan aura seri wajah,mningkatkan kosentrasi
dan sukses juga dpt myingkirkan energi yg  negatif.
Ia juga dpt mgubati dan mengimbangi cakra navel


Call @ SMS utk mengetahui maharnya...


***Setiap ketulan/bgkah permata jika dicanai
    boleh dpt skurang-kurangnya 5 bj permata...








Rabu, 29 Mei 2013

Tasbih 3 Teras Kayu Terpilih

















Tasbih ini agak special skit sbb biji tasbih dipilih dikalangan
3 kayu penawar dan pendinding..Gabungan kayu yg dipilih
iaitu: kayu gemunggal kg dan redang(kepala tasbih),trs asam
jawa(celagi) dan trs sepulih(warna putih)...Selain utk bzikir
ianya juga sesuai sbgai asbab penawar juga pendinding...


      Mahar RM250 Termasuk pos



Sabtu, 11 Mei 2013

Cincin Delima Hijau












































Cincin perak aloi digabungkan dengan permata delima hijau
asli bersaiz 19. Jika diperhatikan betul2 terdapat sedikit
campuran warna merah pada permata delima hijau ini
membuatkan ia kelihatan hijau kemerah-merahan gitu.Agak
sukar jgk nak jumpa permata yg mpunyai kombinasi warna
spt ini...warna hijau dikatakan mdekatkan kita dgn alam
sekitar yg tenang dan mdamaikan...

 Khasiatnya:              
                         
             Menaikkan aura diri/wajah
             Wibawa diri & Disenangi 
                  Keteguhan Hati

   SMS @ Call utk mengetahui Maharnya

               

Ahad, 7 April 2013

Cincin Akik Teratai Berkhadam Panglima











































Cincin Akik Teratai ini adalah diantara beberapa bentuk
cincin batu akik yg berkadam semulajadi(bukan isian)..ada
sbentuk lagi berkadam puteri tp belum sempat nak post lg..
Mempunyai aura mantap bila dipegang malah agak sukar jgk
untuk mengambil gambar klu xkena caranya setelah 5-6 kali
mencuba baru dpt...yg sblm tu semuanya blur.Almaklumlah
panglima mmg garang sey tp taklah pd pmiliknya nanti,
kebiasaannya o.k jee...hanya pd pmilik saje akan diberitahu
serba sedikit mengenainya.

KHASIATNYA:    
                            PENUNDUK
                            WIBAWA DIRI
                            PENDINDING YG AMPUH


 MAHAR TEBUS RM350 TERMASUK POS